Waarom mijn bedrijf mijn passie is en hoe jij jouw passie kunt vinden

Deze blog bespreekt waarom ik mijn online bedrijf begon, naast mijn werk als psycholoog in de GGZ. 

Psychologie
Al van jongs af aan heb ik een sterke roeping gevoeld om mensen te helpen. Dit heeft bijgedragen aan mijn keuze om psychologie te gaan studeren. 

In 2010 ben ik afgestudeerd en sindsdien werk ik als psycholoog. Ik heb voornamelijk met mensen gewerkt die lijden aan trauma. Velen van hen hebben mishandeling en/of verwaarlozing meegemaakt in hun kindertijd. Anderen hebben later in het leven trauma ervaren.

In de afgelopen vijftien jaar heb ik gezien welke immense invloed trauma kan hebben op iemands leven. Het verandert de manier waarop je naar jezelf en de wereld om je heen kijkt, het beïnvloedt je gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Veel van de mensen met wie ik heb gewerkt, hadden last van een laag zelfbeeld, moeilijkheden in relaties, overmatig eten, drinken, werken of sporten en zij waren vaak erg gestrest. De klachten waren soms erg hardnekkig en therapie duurt soms lang en heeft niet altijd het gewenste effect. 

Meditatie
Tussen 2017 en 2019 ging ik zelf door een moeilijke periode die eindigde in een scheiding. Tijdens deze tijd maakte ik kennis met psychedelica en Yoga Nidra. Dit heeft mijn kijk op persoonlijke groei en herstel sterk beïnvloed. 

Sinds 2012 beoefen ik al meditatie, later ben ik ook mindfulness gaan onderwijzen aan mijn cliënten. Echter, psychedelica en Yoga Nidra veranderden alles! Dit komt doordat zowel psychedelica als Yoga Nidra je helpen om in een diepe staat van bewustzijn te komen, een staat van diep weten. Vanuit deze staat kan verandering op een veel dieper niveau plaatsvinden. 

Yoga Nidra is een vorm van begeleide meditatie waarbij je ligt en er eerst gefocust wordt op ontspanning. In deze staat van diepe ontspanning word je begeleid om te werken met emoties en beperkende overtuigingen. 

Een vergelijkbaar proces treedt op tijdens een psychedelische reis. De meeste mensen kunnen voorbij hun ego gaan en werken aan diepgewortelde emoties en beperkende overtuigingen, waar ze tijdens het dagelijks leven moeilijk bij kunnen. 

Missing link
Voor mij is mensen helpen om op een dieper niveau met zichzelf te verbinden de kern van mijn werk als psycholoog. Traditionele praattherapie richt zich vooral op het cognitieve deel van onze hersenen. Dit zorgt niet altijd voor een fundamentele verandering, omdat het belangrijk is om ook het lichaam en emoties te betrekken. Daarnaast ontbreekt spiritualieit vaak in traditionele therapie. 

Contact maken met je diepere zelf is wat spiritualiteit voor mij betekent. Dit is iets waar ik al mee bezig ben sinds ik een tiener was. 

In 2022 voltooide ik een tweejarige iRest Yoga Nidra-docentencursus. Tijdens deze training verkenden we de alternatieve bewustzijnstoestand, ook wel Awareness genoemd. Onze ware natuur. Dit is een diepe bewustzijnstoestand die zeer rustgevend en vredig is. Eigenlijk zijn er niet echt woorden voor, het is wat wij zijn. Wij zijn Bewustzijn. Ofwel, we are awareness.

Meditatie is niet altijd makkelijk voor mensen met psychische klachten. iRest Yoga Nidra is een trauma sensitieve vorm van meditatie. Ik begon dit te integreren in mijn werk als psycholoog. De resultaten waren verbazingwekkend! Mensen die jarenlang emoties hadden onderdrukt, begonnen weer te voelen zonder angst. Hierdoor konden ze eindelijk onverwerkt trauma verwerken. Het verbeterde hun zelfzorg, zelfwaarde en hun relaties.

Als je meer wilt weten over hoe je je meditatie beoefening kunt afstemmen op trauma, lees dan deze blog.

Ik geloof dat een combinatie van traditionele therapie in combinatie met psychedelica en meditatie zeer krachtig kan zijn voor het doorbreken van blokkades en een helingsproces zo positief kan ondersteunen. 

Psychedelica
De laatste jaren wordt er steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar therapie ondersteund met psychedelica en de resultaten zijn veelbelovend! Psychedelica zijn op dit moment echter nog geen erkend hulpmiddel dat bij een psychologische behandeling kan worden ingezet. Daarom ben ik House of Awareness begonnen. Om mijn kennis en ervaring op al deze verschillende gebieden samen te brengen. 

Bij het omgaan met psychische problemen kunnen zowel meditatie als een psychedelische reis zeer helpend en tegelijk extreem uitdagend zijn. Ik deel graag mijn ervaringen in het werken met mensen met psychische problemen. Deze kennis pas ik toe in het onderwijzen van meditatie en bij het helpen van mensen die een innerlijke reis willen maken. Ik help hen met het voorbereiden en integreren van hun psychedelische ervaring.

Een psychedelische reis kan een groot effect hebben op iemands leven. Het is daarom goed om het goed voor te bereiden en erna ondersteuning te hebben bij het integreren van de betekenis in je leven. 

Via mijn blogs wil ik graag informatie delen over het omgaan met psychische klachten en hoe meditatie en psychedelica hierbij kunnen helpen. Daarnaast zal ik vanaf 2025 psychedelische reizen aanbieden. Dit is met name gericht op zelfontwikkeling en kan geen vervanging zijn voor een medische of psychologische behandeling.

Vind je passie
Als mensen psychische klachten hebben en zich niet veilig voelen sluiten ze zich vaak af en proberen ze vaak emoties te onderdrukken. 

Echter, door gevoelens uit te schakelen, verminderen we ook ons gevoel van plezier en van  leven. Als je afgesloten bent, kun je je richtingsgevoel verliezen. Om je weer levend te voelen, is het belangrijk om opnieuw verbinding te maken met je innerlijke vreugde, je hartverlangen.

Er zijn verschillende manieren om je innerlijke vreugde te herontdekken. Psychedelica, meditatie en psychologische behandeling kunnen daarin ondersteunen. 

Sinds jonge leeftijd heb ik niet alleen een passie voor mensen, maar ook voor reizen. Het verbinden met mijn diepste verlangen bracht dit samen. In 2021 ben ik naar Zuid Afrika verhuisd waar ik twee jaar heb gewoond en online gewerkt. Mijn bedrijf stelt me in staat om mensen over de hele wereld te helpen terwijl ik geniet van mijn liefde voor reizen én mijn kennis op het gebied van psychologie, meditatie en psychedelica komt er samen. Dat is waarom mijn werk mijn passie is. 

Een innerlijke reis maken kan sterk bijdragen aan het vinden van je passie en richting in je leven. Ben je nieuwsgierig of dit iets voor jou is? Schrijf je in voor de wachtlijst en ontvang als eerste meer informatie hierover!

Saskia is een GZ-psycholoog, yoga- en mindfulness teacher die grotendeels in Nederland woont. Ze werkt zowel in haar praktijk in Den Haag als online. Haar eigen reis naar innerlijke vrede begon toen ze een tiener was en heeft haar ertoe gebracht psychologie, boeddhisme, yoga en psychedelica te bestuderen. Ze richtte House of Awareness op om haar kennis te delen en anderen te begeleiden op hun innerlijke reis.

Foto door: www.lensproducties.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *